Skapa band mellan häst och människa

04.12.2013 17:29

Många som har ett hästintresse åker till stallet , borstar och rider/kör sin häst och sedan åker man hem till sitt.  Ofta blir det gärna så när man har sin häst inackorderad på ett stall. Fördelen med att ha hästarna hemma hos sig själv är att du får lättare att skapa helt andra band med individerna. Vi umgås verkligen med våra hästar och där tror jag man får mycket gratis när det kommer till inlärning för man lär sig att förstå varann på ett helt annat vis. Bara det här med inridningen av vår valack det är precis som om han aldriig gjort annat än burit ryttare på ryggen! Han är så trygg och han vet precis vad som krävs av honom för att jag ska vara nöjd. Helt fantastiskt.  Genom att bara gå ut i hagen och sätta sig en stund. Ger så mycket tillbaks. Våra hästar tigger om att få umgås med oss och det är så fantastiskt roligt. Man får passa på att tanka en massa energi dom stunder man ägnar sig åt kvalitetstid med dom fyrbenta!

Här är en bild från i somras när vi sitter ute i hagen och grillar. Mycket uppskattat!

 

 

Här delar Mulle ut en kram, något hårdhänt men man vill ju inte såra honom så de är bara att härda ut tills han känner sig färdig ;-) 

 

Han försökte bädda med täcket men nöjde sig sedan med att lägga sig strax intill oss. Väldigt mysigt! Han ville känna gemenskap och vi bara tackar och tar emot!

Han ligger på mina skor, alltså ingen stackars människa ;-)