Sammanfattning av tiden som gått

20.07.2016 07:48

Känns konstigt att det var fem månader sedan som jag skrev här i bloggen.  Tiden har bara sprungit iväg och denna stackars blogg har blivit ordentligt bortprioriterad. Tänkte ta tag i detta nu och får nog göra en tillbakablick av det kortare slaget ;-) 

 För er som inte riktigt hänger med på om Varga är samma häst som Laterna så kan jag förtydliga att det stämmer att så är det. Laterna är hennes egentliga namn och det är också det som står i hennes pass. Men för oss är hon en Varga. Kärt barn har många namn som ni vet. Laterna får vara hennes namn i offeciella sammanhang. Vilket jag tycker är viktigt då namnen i sig har en anledning och grundtanke. 

Om vi kastar en tillbakablick på månaderna april och maj så kom vi ganska långt med Vargas inkörning som vi arbetat med under en längre tid. Hon drar numer fyrhjulsvagn med ledsagare vid huvudet. Hon tränar på att vända med vagnen på stora vändplaster och det är väl ungefär det som vi fortsätter att befästa för tillfället. 

 

Kort efter att hon introducerats för fyrhjulsvagnen så blir hon helt plötsligt jäkligt halt. Skulle hämta henne i hagen och det var då ingen glad häst som kom springande precis. Snarare lunkande och besvärad.  Vi hade uppe en hovslagare som undersökte henne men som inte hittade något och som även stod och påstod att hon inte var halt. Ska tillägga att detta var inte vår vanliga hovslagre. Detta var en annan utifrån. Vi blev såklart oroliga inför detta och hältan fortsatte hänga i. Vi tog henne till hästkliniken i Husaby där hon fick undersökas av klinikhovslagare Jimmy Wendt som fick karva av rätt så rejält på sulan för att få henne att visa vart smärtan satt. Det visade sig vara en hovböld. Hon fick ordinerad boxvila samt stå med gips i 14 dagar. 

 Sedan var hon som ny! Tack och lov! Efter ett  glatt återbesök så tar vi med en frisk pålla hem!

På bilden ovan ser ni även  vår duktiga medhjälpare Jonna <3 Härlig tjej med stor ansvarskänsla. 

19 Juni så ställdes två av våra ardenner ut på jubileumsutställningen i Skara. 

Millie f. 2014 e. Marvin u.Maja 115079

Ett feminint harmoniskt sto av en mycket god rastyp. Väldigt fin sida. Vackert huvud. Välansatt hals. Gott djup i bog och bål. Välvinklat kors. Parallellförskjuten och betydande tåtrång fram. Ledig naturlig skritt. Lätt bogfri trav. 

8 9 6 8 8 = 39 poäng.

I länken nedan kan ni se hennes vising. 

www.youtube.com/watch?v=R2zhRq8sFFo

 

Maxim f. 2010.  e. Max u. Talana 115697

Mycket god rastyp. Mäktig. Vackert huvud. Välformad lite kort i halsen. Kraftig bog. Muskelfyllt kors. Härligt bakparti med god muskulatur. Lite tåtrång fram. Avspänd taktmässig skritt. Bogfri trav men lite kort i baksteget.

8 8 7 8 7 = 38 poäng. 

Via länken nedan kan ni se hans vising. Han visas av Astrid.

www.youtube.com/watch?v=FKlFYbvJh7g