I det närmaste

17.02.2017 16:50

Just nu pågår inkörningarna för fullt här hemma. Det är två av våra ston Millie och Varga som börjar komma igång med dom slutgiltliga momenten. Målet är att dom båda ska vara väl invanda vid fyrhjulsvagnen innan betessläpp i maj då dom går på sommarledighet. 

 

Planen är även att Varga ska iväg för betäckning kommande säsong. Millie väntar till 2018.

Först på tur nu i mars står den årliga avelsvärderingen för ardenner,nordsvensk och russ. Mycket   intressanta och givande dagar. Dels för att få se vilka 3-åringar som håller måttet för att bli godkända och dels för att se fjolårets 3-åringar visas. Väldigt intressant att få se deras utveckling på ett år.

Här nedan ser ni fjolårets årgångsetta Rufus S e. Remus u.Frilla som ägs av Håkan Svensson och Christina Johansson i Valinge.

 

Efter det så hoppas vi att Jonna får till en lyckad fölning i april.

I juli så är det premiering i Tvååker och Svenljunga som gäller. Vi ska dit som åskådare och inte visa något själva. I Tvååker är vi bara över dagen. I Svenljunga är det i två dagar och då har vi hyrt en stuga några år i rad som är väldigt mysig. 

Millie ska 3-års premieras och om det blir i Dingle eller om det blir i Skara det beror lite på vilken av premieringarna som är före riksutställningen. Vi tycker det är spännande att få premieringsresultatet innan riksresultatet eftersom vi tycker premieringsresultatet är det mest spännande! 

 

Sedan i augusti så är det dags för årets höjdpunkt riksutställningen som kommer äga rum på Elmia. Vi har så smått börjat skicka ut lite bokningsförfrågningar på häslastbil och boende. 

 

Tanken och förhoppningen är att Jonna ska stambokföras och att hennes föl ska visas.

 

Kallblodsutställningen i Backamo i september. Vilka hästar som ska med är i nuläget oklart.

Eventuell fölmönstring senare i höst.

Vill passa på att tacka alla er som är inne och följer våran blogg! Det tycker vi är jättekul! 

Ha en fortsatt trevlig fredagkväll!