Nya skor och ultraljud på gång

20.07.2017 12:36

Häromdagen kom Jonnas bukgjord som vi beställt av Gardells sadelmakeri. Den blev precis så som vi önskade och Jonna klär så fint i den <3  

 

Hovslagaren var här igår och slog på skor på både Jonna och Millie. Jonna ska  stambokföras nu i augusti och Millie ska premieras i Skara 30 Juli. Millie skötte sig bra till skillnad mot Jonna som stod och vägde och var allmänt dryg. Lille Alfavill var såklart med! Vart ska sleven vara om inte i grytan :D  Hovslagaren tog även en kik på hans hovar och dom såg fina ut.  Peter har gått över dom med raspen lite försiktigt där det har behövts. 

 

På måndag ska Millie och Varga Ultraljudas för andra gången. För Millie blir det tredje gången.  Vi får hoppas att åtminstone en av dom är fortsatt dräktig.  Millies fosterblåsa var vid första ultraljudet tveksamt liten och veterinären tyckte man skulle vara beredd på att den kanske var  påväg "tillbaka" alltså försvinna.  Hon blev därför kvar en vecka längre hos hingsten så att hon kunde ultraljudas ytterligare en gång och då var hon fortfarande dräktig och fosterblåsan hade vuxit ganska ordentligt men var fortfarande ganska liten.  Så därför vågar vi inte hoppas för mycket men det är bara att hålla tummarna! På måndag får vi iallafall veta :)