Maxims premiering i Dingle 2016

29.12.2016 20:53

Vår valack Maxim har varit med på en del aktiviteter i sommar. Först Jubileumsutställningen i Skara, därefter riksutställningen i Tingsryd och slutligen premiering i Dingle. På riks i Tingsryd så visade han dock upp ett avvikande beteende och lyckades faktiskt slita sig mitt inne på arenan. Jag var själv dock inte uppmärksam på vad som hände men fick av flera i publiken reda på att dom upplevde att han blev skrämd av piskföraren. Hursom så blev han fångad och ingen skada skedd.  Man kan lätt tro om en sådan stor varelse att dom är obrydda och har en mentalitet av stål. Men han är inget exemplar av den sorten. Han är känslig och lättskrämd. Inget föredöme precis. Men på premieringen i Dingle så visades han av husse där skötte han sig exemplariskt. Men där låg vi steget före och informerade piskföraren precis innan. 

Rastypisk valack. Bra modell. Vacker huvud, lite brandt i sin bog.Välmusklad bakdel. Välbenad från sidan. Tåtrång fram. God stegvänlig skritt. Lätt och taktmässig trav.  Utmärkt skick. 

8 8 7 8 8 = 39 poäng.

Att få kritik som utmärkt skick är något man suger åt sig lite extra.  Det ligger mycket arbete bakom och det känns då lite extra att det faktiskt syns. 

Här nedan är en länk till visningen. 

www.youtube.com/watch?v=279l9WXbM5I