Jordgubbskolatårta/paj

15.10.2013 16:55

Denna gör vi varje midsommar. Den är dessutom glutenfri för dom som inte tål gluten. 

Det här behöver du till bottnen

300 g mandelmassa

2 stycken äggvitor

Detta tll kolakrämen

3 dl vispgrädde

1,25 dl socker

4 msk ljus sirap

0,5 msk smör

Till garneringen

3 dl vispgrädde

1 kartong jordgubbar

 

Gör såhär

rita en rundel på ett bakplåtspapper ca 25 cm i diameter. Smörj rundeln och lägg pappret på en plåt. Sätt ugnen på 175 grader.

Riv mandelmassan på rivjärn och blanda med äggvitorna. Bred ut smeten på bakplåtspappret. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills ytan fått lite färg.

Blanda grädde, socker och sirap i en vid kastrull. Koka under omrörning tills krämen har tjocknat. Rör då ner smöret och låt krämen svalna lite. låt den inte bli kall för då är den svår att breda ut. 

Bred ut kolakrämen på tårtbottnen som helst inte helller ska ha blivit för kall. Vispa grädden och bred ut den över tårtan och dekorera med jordgubbar. 

Receptet kommer ifrån Tastelilne. 
 

Ämne: Jordgubbskolatårta/paj

Inga kommentarer hittades.

Ny kommentar