Jonna plogar snö

22.01.2014 22:06

Jonna är ju som ni vet under inkörning och i helgen som var fick hon testa på att dra snöplogen för första gången. Gick över förväntan! En kör och en går framme vid huvudet. Ska försöka hinna mer några vändor till så att hon kan få testa utan medhjälpare innan snön försvinner.  Om hon hinner bli mogen för det vill säga.

 

Jonnas inkörningen går sakta men stadigt framåt. Man har ju oftast bara tid på helgerna, och just det att vi vill gärna vara två stycken när vi vänjer in nya moment. 

 

Muscot (Mulle) kör vi ett par dagar i veckan  och han har kommit in i någion form av 3-årsperiod.  Hjärnspöken som poppar upp för honom. Han är numer rädd för soptunnan som har stått här under alla hans snart fyra levnadsår, han har fått för sig att han inte kan stå på resterande ben när man kratsar eller raspar vänster bakhov. Han vevar och gör sitt bästa för att vi ska släppa taget om hoven. Just den hoven hade han även svårt för när han var föl att skulle lyfta, han fick svårt för balansen då. Enligt mina erfarenheter på  dom unghästar som jag arbetat med så är det ofta just en  hov som dom tycker är extra jobbig att lyfta. Han har gått tillbaks till valpstadiet skulle man kunna säga :-) 

 

Här ovan är en glimt från Elmia när han ställdes ut där. Gillar att han har två färger, mörkröd på vintern och nästan vit på sommaren.  Om man kollar noga på hans färg så är det ungefär så som en muscotnöt ser ut inuti, därav namnet Muscot :-)