Ardennerriks Vetlanda 2015

10.08.2015 12:50

Inför riksen som varit så kan ni ta del av lite bilder från de sista visningsträningarna bara några dagar innan.  Här ser ni Astrid och Jonna visningsträna.

Så har ardennerriks 2015 i Vetlanda helt plötslilgt hamnat bakom oss.    Allting klaffade  i år för den 24//7 så körde Peter upp för BE körkort och hade också flytet att klara det sådär bara några dagar innan avfärd vilket gjorde att vi kunde köra två hästar lagligt ner ;-) Han var verkligen ute i sista stund med uppkörningen och det kanske var pressen som gjorde att han såg till att klara det på första försöket :-)  Det var en rolig och intensiv helg minst sagt med gott sällskap precis som vanligt  <3 Allt från alla förberedelser , resan dit och tills vemodet   på söndag  eftermiddag att man skulle åka hem infann sig. Helgen bar av i en rasande fart!  På Fredag kväll anlände Astrid till oss och vi började samla några sista krafter innan helgen drog igång. 04.30 morgonen därpå ringde klockan och det var bara att ge sig  iväg mot bussen som i stort sett redan var färdigpackad sedam dagen innan. Vi lasta på Mulle och lilla Heléna och körde hem mot sommarbetet där dom andra gick.  Nu stod dusch och flätning på schemat som jag och peter tillsammans med Astrid skulle hjälpas åt med. Astrid  tankar lite energi innan det hela drog igång ;-) 

Varga var först ut i duschen

Humöret är på topp <3

Näst ut Jonna

Väl på bussen så finns det en liten lucka genom väggen som man kan klappa Jonna på rumpan hela vägen samtidigt som vi hade koll på Varga via övervakningskameran så allt var under kontroll och det är vekrligen guld att slippa stanna i onödan. Nu hade vi full koll på hur dom mådde hela tiden. Kanon! 

 

Astrid passade på att ta igen lite sömn på vägen ner 

Peter var en trogen chaufför hela tiden

I GBG hämtade vi upp en trött hachibachi 

Jag slumrade också till och från men var mestadels vaken. I Ulricehamn plockade vi upp Marcus vilket resulterade i lite vaket sällskap för Peter och  vi andra  fick knö ihop oss i baksätet :-) 

Till Hans förtjusning :D 

Handen i kakburken Hans? Astrid ser iallafall lyckligt ovetande ut!

När vi väl kom fram så såg vi till att tjejorna kom till sina boxar där dom äntligen fick vila ut. Vi skulle gå bort till något form av grillkväll men där dom redan hade klappat ihop så det var bara att ge sig iväg för att käka något. 

Peter tar tillfället i akt och tankar lite trygghet? Snuttar på tröjan gör han iallafall.

Sedan stack vi tillbaks till stallet för att fläta lite kolla runt lite i stallen och  åkte sedan  vidare till stugan som vi hyrt ute i Trollebo. Det tog ett tag innan vi hitta dit till detta minst sagt enkla boende. Inget varmvatten i ena stugan och i den andra var det fartränder i toaletten ;-)  Men men sova gick de ju att göra där iallafall och lite kalltvatten har väll ingen dött av...eller?

På lördagmorgonen bar det av tidigt på morgonen för att ge hästar frukost samt göra i ordning dom inför utställningen.  

Marcus fixar frullen

Peter värmer upp Varga (Laterna)

 

Tillslut var det Vargas (Laternas) tur att inta ringen

Varga (Laterna) Gick etta i sin klass med hela 42 poäng. Vi blev såklart jätteglada och samtidigt lite överväldigade. Att hon var bra det visste vi, men vi kunde aldrig föreställa oss att hon skulle bli en 42 poängare. Så bra  visste vi inte att hon var. Det var bland annat en annan två-årsmärr som såg riktigt bra ut. Kul med bra hästar. Sedan är dom flesta djur fina enligt min mening. Men de är ju en stor bonus om dom är bra också. Både exteriört och rörelsemässigt. Mentaliteten är lätt att många glömmer. Den är det viktigaste tyckler jag. Men självklart är det kul med klass 1. Det är ju det som iallafall vi strävar efter.

Kritik

Laterna f 2013 e. Vermot u. Laila ue. Dacke. Välutvecklat och linjerat sto av en fin rastyp. Utmärkt framparti och bogläge. Fint djup. Lite kort men muskelfylld i sitt kors. Relativt korrekt i sina ben. En naturlig rörlig skritt. Luftig trav med god mekanik. 98898 = 42

 

På länken nedan så kan ni se hennes visning, rangering och slutligen  kritik.

https://www.youtube.com/watch?v=lV2nIhrNMJg

 

 

Peters brorsbarn passade på att ta en gruppbild med stjärnan <3

 

Jonna värms upp av Astrid

Jonna och hennes berömda trav :-) 

Peter och Jonna värmer upp sista stunden innan de är dags för visning

Sedan var det dags för att ge sig in i på banan.

I länken nedan kan ni ta del av Jonnas visning och kritik. Hon är i högbrunst och är på ett uruselt humör vilket skvallrar om hennes beteende inne i ringen ;-)  

https://www.youtube.com/watch?v=O8ApxrlanTc

 

 

 

Jonnas kritik:

Feminint sto av mycket god rastyp. Vackert huvud och välformad hals. Djup bog och bål. Välformat kors. Något tät och tåtrång fram. Energisk men något spänd i sin skritt. Lätt bogffri trav. 

88779 = 39

Här har Astrid ställt upp Jonna 

 

 

 

Vackra Jonna <3 Vi är så glada att just du är vår pålle <3

Senare på eftermiddagen så åkte vi tillbaks till stugan för att sova igen lite sömnskuld för att senare på kvällen ta oss till en resturang som vi gogglat fram. Baroat hette den.  Mysigt ställe!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På söndagen så packa vi bussen och checka ut från Trollebo 

 

 

 

 

 

 

 

sista bilden är en intern historia.